LittleWood Earth - in handen - Urn - Memories to Keep
Blog
29 - 05 - 2023

Een urn om te koesteren


Memories to keep is ontstaan vanuit mooie ontmoetingen met mensen en de behoefte om iets te kunnen betekenen voor hen. Je kan het teruglezen in Het verhaal achter het ontstaan van Memories to keep wat ik daar eerder over schreef. Het werken met de stenen betekende in eerste instantie iets voor mezelf, het gaf me houvast, maar toen ik zag wat dit teweeg bracht bij anderen, gaf dit een heel ander perspectief: ik wilde graag iets betekenen voor mensen die te maken hebben met afscheid en verlies.

Want je dierbare loslaten en herinneringen vasthouden, het klinkt zo eenvoudig, maar het is het moeilijkste wat er is.

De LittleWood® mini urn werd geboren, het werd het begin van Memories to keep.
Inmiddels bestaan we alweer een aantal jaar, is het assortiment uitgebreid en heb ik al heel veel mensen mogen helpen met een van onze bijzondere urnen.

Ik spreek veel mensen en sommige van hen delen hun persoonlijke verhaal met me. Iedere keer opnieuw ben ik geraakt door hun verhalen. Het rauwe verdriet wat ze proberen een plek te geven, de kracht waarmee ze het gemis en verdriet proberen te dragen in combinatie met alles wat er op ze afkomt. Waaronder die grote wens om een urn te vinden die past bij hun dierbare, een laatste rustplaats. En de zoektocht die daarmee gepaard gaat. 

De een is eerder toe aan die stap en vindt de urn al snel, de ander pas na lang zoeken of soms voor vele jaren helemaal niet. En tot die tijd voelt dat stukje niet ‘af’. Want van een ieder die ik spreek hoor ik eigenlijk hetzelfde terug: eenmaal een mooie urn gevonden, brengt dit een stukje rust. En de mogelijkheid de herinneringen aan je dierbare te verweven met je leven. Het is een stap in het proces. Dat ik hierin iets kan betekenen voor iemand in zo’n moeilijke tijd vind ik heel bijzonder. 

Ik maak alle urnen met liefde, aandacht en passie. En als er mensen komen met speciale wensen vind ik het heel belangrijk om te kijken of ik ze hiermee kan helpen.

De vragen zijn heel divers. Soms is er de behoefte om hout te gebruiken dat een speciale betekenis heeft voor die persoon of een bijzondere betekenis had voor de overledene. Hout uit diens werkplaats of een houten voorwerp dat in huis heeft gestaan, of jaren geleden mee is genomen in de vorm van een souvenir na een gezamenlijke mooie reis. Het gebeurt ook dat mensen de LittleWood® urn in een andere kleursamenstelling willen laten maken of de lijnen anders over de urn verdeeld willen hebben.

Zo vroeg een mevrouw mij om de lijnen in een lichte houten urn blauw te maken, omdat haar moeder altijd blauwe lijntjes om haar ogen had en dit voor haar een mooie en waardevolle herinnering was. Heel bijzonder.

Niet alles kan, maar ik ben iemand die zoekt naar mogelijkheden en probeert om die wens te vervullen. Want zeg nou zelf, een mini urn gemaakt van het hout dat je vader of opa zelf in zijn handen heeft gehad, geeft de urn toch écht een extra bijzondere betekenis en waarde.

Ik denk dat de LittleWood® mini urn door zijn mooie, gladde vorm en natuurlijke materiaal iets bijzonders biedt voor de nabestaanden wat moeilijk te omschrijven is. Deze urn heeft dan ook een speciaal plekje in mijn hart. Het is een kleintje dat je hart verovert, tenminste, dat is wat ik zie gebeuren en wat ik terug hoor van mensen. Ze worden geraakt door het gevoel dat deze urn ze geeft als ze hem zien of vasthouden.

De liefde overheerst even het verdriet en mensen gaan soms letterlijk met een traan van geluk in hun ogen naar huis. Met de urn in hun handen als een kostbare schat die ze willen koesteren en dichtbij zich willen houden, net als de liefde en herinneringen aan hun dierbare.

Harm – Memories to keep

Deel dit bericht


Biografie van de schrijver


Harm RietveldDeel jouw verhaal


Jouw verhaal rondom het verlies van je dierbare & het leven daarna kan ook anderen enorm helpen. Het kan zorgen voor herkenning, troost en inspiratie. Vind je het fijn je verhaal te delen in de vorm van een blog?

Stuur een mailtje naar info@memoriestokeep.com